Heb je een box gekocht voor jouw kleintje? Dan is het belangrijk om een goede boxkleed te kiezen. Hierop kan je baby namelijk een stuk comfortabeler spelen, liggen en slapen. Het is een belangrijk onderdeel van de baby uitzetlijst, aangezien de kleine waarschijnlijk een groot deel van de tijd in de box licht. Het is dus belangrijk om op zoek te gaan naar een boxkleed die zacht is, maar vooral ook veilig is voor de baby. In dit artikel geven we je wat tips hoe je een goede kan vinden.

De maat

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten is de maat van het boxkleed. Alle boxen hebben namelijk een ander formaat. Dit bepaal je natuurlijk in door te kijken wat in jouw woning past en wat je kan betalen. Echter moet je wel weten wat de grootte is. Het is namelijk belangrijk om een boxkleed van een goed formaat te kopen. Koop een boxkleed die groter is als de binnenkant van de box. Zo kan je de zijkanten omhoog vouwen, waardoor de baby niet onder het kleed terecht kan komen.

Materiaal en dikte

Voor veel mensen is het belangrijk dat de boxkleden lekker zacht en warm aanvoelen voor de bay. Een dikke stoffen boxkleed is dan ook de meest voor de hand liggende oplossing hiervoor. Echter kan je naast stof ook kiezen voor materialen zoals rubber, schuim en plastig. Boxkleden van rubber en schuim geven bijvoorbeeld meer grip, wat handig kan zijn als de baby leert zitten. Plastic kan handig zijn aangezien dit eenvoudig is schoon te maken.

Het design

Een box staat midden in je woonkamer. Het is dan ook handig om er eentje te kopen die bij jouw huisstijl past. De boxkleed kan je hierop ook aanpassen. Zo kan je op koeka.com veel verschillende soorten boxkleden vinden. Zo heb je er zeker wel eentje die in jouw woning past.